MediQ matras: een uniek medisch en BIOLOGISCH matras

Bremafa is mede ontwikkelaar van het MediQ matras, een uniek medisch matras. Samen met de gerenommeerde Duitse fabrikant van medische producten en matrassen Breckle. Onze matrassen zijn getest door het instituut voor voedselveiligheid en consumentenbescherming van de deelstaat Thüringen.

  • Onze medische producten worden met veel zorg samengesteld met betrekking tot de keuze van de materialen en de fabricage.
  • Onze medische matrassen worden op regelmatige basis getest en aan de hand hiervan geoptimaliseerd. Wij streven steeds naar betere ergonomische en orthopedische lig-eigenschappen.

Dit matras is geheel getest door het Duitse instituut, Thuringer keuringsdienst van waren, (zie certificaat) en mag daardoor ook als enige een medisch matras genoemd worden. Alle gebruikte materialen in deze matras zijn volledig getest en gecontroleerd.

Alle schuimsoorten zijn compleet milieuvriendelijk geschuimd. Er wordt geschuimd met plantaardige oliën. Dit houdt in dat er CFK- en CO2-vrij geschuimd is. De emissie waarde van het schuim is vrijwel CO2 neutraal. Al het gebruikte schuim in dit matras alsmede de hoes zijn biologisch afbreekbaar.

Overal om ons heen vinden we chemische materialen. Er is geen product waarbij chemie geen rol speelt. Deze chemie veroorzaakt echter ook emissie/uitstoot van schadelijke en verontreinigende stoffen. Aan deze uitstoot zijn wettelijke normen gekoppeld om de consument te beschermen. Ook in het schuim dat in matrassen verwerkt is, zitten chemische stoffen die aan bepaalde wettelijke normen en eisen moeten voldoen.

Door jarenlang onderzoek te doen en intensief te werken aan nieuwe ontwikkelingen is het ons i.s.m. Breckle gelukt om de emissie van schadelijke stoffen onder de wettelijk vastgestelde waarden te brengen. Wij mogen niet spreken van ’emissie-vrij’, maar bij MediQ hebben we het terecht over emissie/CO2-neutrale schuimproducten en hiermee ook emissie/CO2-neutrale matrassen. Wij noemen het ook wel de ‘Baby-standaard’.

Eén van de voordelen van MediQ matrassen is dat ze ongelofelijk comfortabel en hygiënisch zijn.

Door gebruik te maken van antibacteriële materialen, door gebruik te maken van afwasbare hoezen, door goed te luisteren naar de bevindingen van professionals in het vak zelf hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van onze MediQ matrassen.

Matrassen in instellingen, verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen en zelfs gevangenissen, moeten aan superstrenge Europese regelgeving voldoen.  MediQ matrassen voldoen aan deze strenge kwaliteitseisen en dragen bij aan een gezonde nachtrust. Door hun unieke samenstelling zorgen onze matrassen voor meer comfort en hygiëne.

Alle co2 uitstoot van Uw internetaankopen compenseren? 

Ga voor biologisch, afgezien van het biologische aspect, deze matras ligt fabelachtig lekker.

Wilt u weten wat een MediQ matras voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.